Jelenlegi hely

Jó nekünk együtt!

Néhány nappal ezelőtt július 31-től – augusztus 4-ig a szokásos nyári  Berekfürdői Csendes Napokon vettünk részt a Baktalórántházi Református Egyházközség keretén belül mintegy 150 fővel.

Jó nekünk együtt. Minden korosztály képviselve volt. A gróf Dégenfeld Imre Református iskola tanulóitól kezdve, az ö szüleik, a református gyülekezeti tagokkal, a szociális intézmények ellátottaival együtt. Már az első nap csodásan indult, Az esti áhítat után meglepetés vendég érkezett hozzánk, Mészáros János Elek személyében, aki református presbiter Alcsúton. A „Csillag születik” Tv vetélkedő győztese aki elmondta, hogy az emberek gyökerek nélkül nem érnek semmit, a gyökér pedig az élő Isten. Ha van hitünk, gyökeret tudunk ereszteni. Nyolc gyönyörű énekkel ajándékozta meg gyülekezetünk kis csoportját. Hisszük, hogy nincsenek véletlenek, ő ideillett közénk vezérelte a teremő Isten. Mert jó nekünk együtt.

Minden nap reggeli alkalommal kezdődött, ahol az ige fényében visszatekintettünk a reformáció elmúlt 500 esztendejére, majd a ma is munkálkodó Lélek csodáira figyelhettünk, olyan neves előadókkal, akik szívügyüknek tekintik a következő 500 esztendőt is.  Az este áhítatok sprituális egyléte átemelt bennünket egy olyan dimenzióba " ahol meghajol minden térd, mennyeieké földieké és földalatvalóké és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Istennek dicsőségére.  Isten igéjét hallgatva rádöbbentünk Isten ajándékára. Aki maga Jézus Krisztus, aki maga az élő víz. A szolgálatokat Nt. Dr. Kovács Kálmán  lelkipásztor és kedves kollégái olyan szeretettel helyezték szívünkre, mint egy pecsétet, melynek hitelesítését maga a lélek adta. Köszönet érte kedves mindnyájuknak.

A szabadidőben gyerek kézműves foglalkozáson – gyöngyfűzés, kavics festés, gyurmázás – éjszakai csillagtúrán, 25 km-es kerékpártúrán, vehettek részt.  Karcag Szárazmalmának megtekintése régmúlt időket idézet fel gyermekkorunk boldog idejéből, amiről az idősebb testvérek szívesen meséltek az érdeklődő ifjúságnak.. Természetesen a mindennapos strandolás sem maradt el. A gyerekek az élményfürdőben, az idősek a gyógyvízi termál fürdőben mulattatták az időt, mely sasszárnyon repült. S az Úr ki sasszárnyon hordozott vezérelt védett most csendes hálaadásra hiv. Nagyon hamar eltelt a hét és én csendesen emlékezek kisszobám sarkában, s gondolalot, mely elröpölni készült papirravetve osztom meg veletek.

„ Szeresd az Urat a te Istenedet..... Szeresd a felebarátodat, mint te magadat!”, búcsúztunk egymástól, mert ismétlem „Jó volt nekünk együtt.”

 

                                                                                                            Veress Andrásné

  2020. január 14. – kedd – 11:01