Jelenlegi hely

A Baktalórántházi Református Egyházközség, 2018-as Berekfürdői Konferenciája

A Baktalórántházi Református Egyházközség Dr. Kovács Kálmán tiszteletes úr és Dr. Kovácsné Szakos Mária tiszteletes asszony szervezésével Berekfürdőn vettünk részt július 30 -  augusztus 03. közötti időben csendes héten.

A jelenlévők létszáma népes volt, több, mint 150 -en jelentkeztek, éppen ezért a Berekfürdői Megbékélés Házának mindhárom épületét elfoglaltuk. A tábor résztvevői a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola három évfolyamának tanulói, pedagógusai, szülők, hozzátartozók, az idősek klubjának és a gyülekezetnek a tagjai, valamint a meghívott lelkészek voltak. A várva várt indulás Július 30-án hétfőn délelőtt történt. Ebédre érkeztünk meg, amit a nagyon várt délutáni fürdőzés követett, majd vacsora, és áhítat 21.00 órától.

A konferencia programja minden nap reggeli utáni áhítattal, az ébresztő gondolatokkal  kezdődött és minden nap a vacsora utáni csendes percekkel fejeződött be, amit mindig más más meghívott lelkipásztor tartott. Az igehirdetések életünk értékeire annak keresésére és vigyázására, megőrzésére kicsiket és nagyokat egyaránt, arra a Jézus Krisztusra, aki mindezekben segítségünkre volt, van és lesz.

A közbeeső időkben, a délelőtti és a délutáni fürdőzésen kívül jól képzett, lelkiismeretesen felkészült pedagógusaink változatos programokkal tették színesebbé a gyerekek számára ezt a csodálatosan jól megszervezett tábort. Néhányat említve, kerékpár túra, különböző műhelymunkák, biblia ismereti vetélkedők, ének tanulás, strandfoci. Az utolsó esténken pedig szalonnasütéssel egybekötött tábortűzzel búcsúztunk a konferenciánktól és egymástól. Nemcsak testileg, lelkileg is megtisztultunk, felfrissültünk, feltöltődtünk a szép napsütéses időben minden nap jólesett a strand hűsítő vizében fürdőzni. Minden táborozó nevében köszönjük Dr. Kovács Kálmán tiszteletes úrnak, hogy lehetőséget kaptunk újra, ahogy már sok-sok éven át ezekre a felejthetetlen évenkénti csendes napokra, és talán nem maradok egyedül az érzéseimmel, hogy már alig várjuk a következő évi konferenciát is. Áldás, békesség!

 

Tóth István

nyugdíjas pedagógus 

  2020. január 14. – kedd – 11:01