Jelenlegi hely

Tanévnyitás

„Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.” 
Zsoltár 90.1.

2016. augusztus 28-án 11 órától ünnepélyes tanévnyitó istentisztelettel nyílt meg a 2016/2017-es tanév a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskolában. Dr. Kovács Kálmán tiszteletes úr igehirdetése után Ujlaky Zsoltné, a Bárka Óvoda vezetője átadta a leendő elsősöket, akik színes műsorral búcsúztak óvodás társaiktól, és az óvoda dolgozóitól.
A 19 új diákot Magyarné Kertész Erzsébet igazgatónő biztató, meleg szavakkal vette át, s megnyitotta az új tanévet, majd Krasznavölgyi János főgondnok úr és felesége átadta az 1. osztályosok egyenruháját, amibe Dr. Kovácsné Szakos Mária hittantanár, és az igazgatónő beöltöztette az új tanulókat.
„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart a szeretete!” Zsoltárok 136.1.
Az 1. osztály osztályfőnöke, Németh Sándorné ünnepélyes fogadalomtétele után a kisdiákok is letették esküjüket. A 2. osztályos tanulók versekkel köszöntötték az iskola kezdést. A tanévnyitó végén az iskola növendékeinek sorfala között távozott az ünneplő gyülekezet. Az istentiszteletet követően a gyerekek és szülők átmentek a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskola épületébe, ahol igazgatónő és az osztálytanítók fogadták őket meleg szeretettel.
A szépen berendezett tantermek, a padokon elhelyezett tankönyvek, ajándékok mosolyt és boldogságot varázsoltak az izgatott gyerkőcök arcára. Rend volt, szokatlanul nagy rend, de nem az a kínos ne nyúlj hozzá rend, hanem az a másik, az a békítő, simogató, nyugalmat árasztó rend.
Az elsős kisdiákokra a tanévnyitó másnapján újabb meglepetés várt. „Csapatépítő tréningre” kirándulni mentek Nyíregyházára, az Állatparkba. Ajándék ez a gyerekeknek, a felnőtteknek, hisz itt már barátságok szövődtek, ismeretségek mélyültek el még a tanév 1. napja előtt.

 

  2016. október 06. – csütörtök – 10:10