Jelenlegi hely

Találkoztunk az igazi finn Mikulással, Joulupukkival

Hírek a Gróf Dégenfeld Imre Református Általános Iskolából

„Mikulás bácsi, égből a gyermeket látod? Igaz az, hogy a világot egy nap alatt bejárod?...”

December 7-én fantasztikus élményben volt részünk, találkoztunk az igazi Mikulással. Reggel buszra szálltunk, utunk első állomása a diósgyőri „Mikulás vonat” volt. Az állomáson már vártak minket a krampuszok, akik a gyönyörű hegyi úton végig játszottak, énekeltek velünk. Egyszer csak megérkeztünk a lillafüredi Meseországba, ahol a mesék szereplői életre keltek, és vezettek minket meséről-mesére, míg végül rátaláltunk a Mikulás házára. Az öreg, nagy fehér szakállú, piros ruhás Télapó mindannyiunktól megkérdezte, hogy honnan érkezett, jó volt-e, és mit szeretne kapni a Jézuskától. A beszélgetés végén mindenki egy csomaggal távozott, mely telis-tele volt édességgel, gyümölccsel.

Kirándulásunk másik úti célja a miskolci Avalon Park volt, ahol már izgatottan vártuk a találkozást a Finnországból érkezett igazi Mikulással, Joulupukival.  A varázslatos kis házikó előtt, míg várakoztunk, felülhettünk a rénszarvas szánjára, melyen egy óriási puttony volt, tele ajándékokkal. Végre eljött a nagy pillanat, a manólányok beengedtek bennünket, s mi remegő lábakkal álltunk a Mikulás előtt. Ő kedvesen megszólított bennünket és kérte, üljünk oda mellé, és meséljünk magunkról. Szerencsére az egyik manócskája tudott finnül, és így megértettük a mondatait. Igaz, néhány kérdésére már mi is tudunk angolul válaszolni. A beszélgetés végén mindenkiről készül egy-egy közös kép, melyet meg is kaptunk emlékbe a kirándulás végén. Biztosan nagyon jók lehettünk, mert mindannyian egy-egy óriási piros selyem zsákot kaptunk, mely tel volt játékkal és édességgel. Miután jót játszottunk a park fantasztikus játékain, fáradtan, de boldogan jöttünk haza.

Köszönjük Mikulás ezt a varázslatos napot, és köszönjük fenntartónknak, hogy lehetővé tette számunkra ezt a kirándulást!

Magyarné Kertész Erzsébet
igazgató

 

Fényképek az élményről itt tekinthetők meg.

 

  2020. január 14. – kedd – 11:01